WellPoint kiosk

WellPoint zelftestkiosk levert tijdwinst op door patiëntparticipatie

 

Hoeveel tijd kost het om vitale metingen uit te voeren bij uw patiënten?

Met de WellPoint kunnen patiënten zelf hun vitale functies meten en persoonlijke vragenlijsten invullen, dit levert tijdwinst op voor de zorgprofessional die gebruikt kan worden voor andere zaken.

Resultaten zijn direct zichtbaar in het Elektronisch Patiëntendossier en/of de patiënt ontvangt direct na de meting een uitdraai van de resultaten. De resultaten kunnen tijdens het spreekuur direct met de arts en verpleegkundige besproken worden. De WellPoint is in de meeste wachtkamers eenvoudig inzetbaar. Tijdens het consult bij de arts bewijst deze informatie onmiddellijk zijn waarde: de betrokkenheid van de patiënt neemt toe, er is meer effectieve contacttijd en de werklast voor de verpleegkundigen wordt verminderd.

De WellPoint kan gebruikt worden voor:

 Pre-screening en risicobeoordeling

 Flow-optimalisatie binnen ziekenhuizen en zorginstellingen

✓  Bevorderen van de betrokkenheid van patiënten

 

 


Modulair

     
Eenvoudig in gebruik
     
Efficiënt
 
  WellPoint is aan te passen aan verschillende specialismen en unieke behoeften. WellPoint biedt meerdere opties voor patiëntidentificatie, medische meetapparatuur, persoonlijke vragenlijsten en integratie van resultaten in Elektronisch Patiëntendossier.

      Het uitvoeren van een test is niet alleen eenvoudig, patiënten geven aan dat ze het echt leuk vinden om te doen. Optionele instructievideo's begeleiden het proces voor een leerzame en educatieve patiëntervaring.       Een volledige test (bloeddruk, lengte, gewicht, BMI-berekening, hartslagfrequentie en SpO2) voert de patiënt gemiddeld binnen 3 à 4 minuten zelfstandig uit.  

 

      
  Volgens prof. Dr. Guy Hans, Medisch directeur van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, heeft de kiosk het verloop van de spreekuren fundamenteel veranderd:   
 


“De gegevens zitten onmiddellijk in het medisch dossier en leveren meteen gespreksstof op tijdens de consultatie. Je kunt nu direct de bloeddruk en de gewichtsevolutie bespreken. De patiënt wordt zo een actieve partner. Gemiddeld komen onze patiënten een paar keer per jaar bij ons langs. Ze kunnen de evolutie meevolgen. Ze zijn zich bijvoorbeeld beter bewust van hun BMI. Het opent perspectieven in de primaire preventie.


Bovendien is er de tijdwinst:  “De meeste handelingen die de patiënt bij de kiosk uitvoert, zijn verplichte kost voor elke ambulante patiënt. Maar ze zijn arbeidsintensief. De metingen aan de kiosk vergen gemiddeld ruim drie minuten. Als een zorgverlener dat moet doen, ga je makkelijk naar 10 minuten. Op een groot aantal patiënten levert dat een fikse tijdbesparing op. De zorgverleners kunnen die tijd gebruiken om andere zaken te overlopen”.

 

Bron: www.maguza.be

WellPoint biedt niet alleen gezondheidsresultaten binnen handbereik, maar ook:

Kostenbesparing -  Tot 7 keer de kostenbesparingen vergeleken met testen gedaan door een geregistreerde verpleegkundige
Capaciteitstoename - Artsen en verpleegkundigen besparen tijd, waardoor er meer patiëntentijd beschikbaar is
Systeemefficiëntie - Eén systeem voor verschillende specialismen die volledig geïntegreerd is met EPD
Gegevenskwaliteit en privacy - Resultaten zijn direct beschikbaar in het EPD zonder handmatige invoer door zorgverleners
Betrokkenheid van patiënten - Verhoogt de betrokkenheid en eigen verantwoordelijkheid van patiënten, terwijl instructievideo’s educatief ingezet kunnen worden
Screening - Aanpasbare, gevalideerde vragenlijsten kunnen worden gebruikt voor pre-screening en risicobeoordeling
Heeft u vragen over de WellPoint kiosk?   Onze specialisten geven u graag advies. 

Frank Baijens en Edwin Godijn

+31 (0)88 5506 200

diagnostics[at]alphatronmedical.com