Viewers

Voor het bekijken van alle data en beelden die ziekenhuisbreed of binnen regionale samenwerkingsverbanden opgeslagen zijn, zijn verschillende viewers beschikbaar. Beiden zijn ze medisch gecertificeerd voor diagnose:

  • Universele zero-footprint Viewer
  • Advanced Client

 

Universele zero-footprint Viewer

Deze webviewer laat alle medische gegevens per patiënt in één oogopslag zien. De gebruiksinterface maakt snelle en eenvoudige navigatie mogelijk. Voor ziekenhuisbrede ontsluiting wordt de webviewer geïntegreerd in alle beschikbare EPD-oplossingen. Deze webviewer is gebaseerd op de moderne HTML5 webtechnologie en kan alle beeldtypen in het ziekenhuis weergeven. Zo kunnen naast ECG, PDF en Video, ook beelden vanuit een third party PACS oplossing bekeken worden. Kortom: één viewer voor alle medische beelden en documenten die zowel ziekenhuisbreed als regionaal zijn opgeslagen.

Nu alle medische gegevens ziekenhuisbreed op één plek voor handen is, is het cruciaal dat gebruikers snel en eenvoudig relevante data kunnen filteren die op dat moment belangrijk is. 

De toepassing van een boomstructuur maakt navigeren door de beschikbare data zeer eenvoudig. Via de gebruiksvriendelijke userinterface kunnen gebruikers eenvoudig en snel een selectie maken vanuit een totaalbeeld van de patiënt naar specifieke onderzoeken die op dat moment relevant zijn. Door o.a. de integratie van zorgpaden kan dit in samenhang met de medische context worden gepresenteerd. 

 

Universele zero-footprint Viewer:
De Universele zero-footprint viewer is gebaseerd op de nieuwste HTML5-technologie. De webviewer kan vanuit een browser worden opgeroepen, of dit nu een desktop computer, een laptop of een tablet is.

De webviewer kan met behulp van verschillende parameters worden aangeroepen, zoals het patiënt ID, accessionnummer of Study Instance UID. Door de HTML5 webtechnologie kan de viewer worden opgeroepen vanuit een browser op een desktop computer, een laptop of een tablet (zowel iPad, Android of Windows tablet) en naadloos geïntegreerd worden in elk EPD.

Naast de ziekenhuisbrede ontsluiting kan de viewer ook ingezet worden om als XDS Consumer te fungeren door beelden vanuit een regionaal register op te halen. 

 


Advanced Client

De Advanced Client van Alphatron Medical is een krachtige radiologische viewer die standaard uitgebreide beeldbewerkingsopties voor zowel alle DICOM als non-DICOM modaliteiten biedt. De Advanced Client biedt zeer geavanceerde bewerkingen, zoals geïntegreerde beeldregistratie, multiplanaire reconstructie en 3D volume rendering. Tevens is het mogelijk om de muispositie in realtime te synchroniseren tussen verschillende onderzoeken en aanzichten (zowel 2D als 3D). Middels vessel analysis, inclusief workflow ondersteuning kunnen bloedvaten snel geanalyseerd en gediagnosticeerd worden.

De viewer staat erom bekend zeer eenvoudig te bedienen te zijn, wat een gestructureerde radiologie workflow vergemakkelijkt. Dit is mede toe te schrijven aan de intelligente en aanpasbare hanging protocollen. De mogelijkheid om beelden van verschillende modaliteiten en zelfs die van niet-radiologische bronnen te bekijken, vereenvoudigt de dagelijkse taken enorm.

Een speciale mammografie module is beschikbaar. Deze voldoet aan de specifieke eisen die worden gesteld aan de mammografie workflow. Met behulp van deze module kunnen eveneens tomosynthesegegevens worden getoond en bewerkt.

 

Advanced Client
Mutli modality viewer voor  eenvoudige en efficiënte verslaglegging. Gebruiksvriendelijk door een hoge mate van aanpasbaarheid

 


Heeft u vragen over Viewers?   Onze specialisten geven u graag advies. 

Patrick Zondag en Daan Frerichs

Tel.: +31 88 5506 200

p.zondag[at]alphatronmedical.com
d.frerichs[at]alphatronmedical.com