Referenties


 

Referenties

 • Revalidatie & MS Centrum Overpelt kiest voor AMiS

  Alles bij de hand met de AMiS

  De Alphatron Mobile intelligent careStation (AMiS) is in korte tijd uitgegroeid tot een begrip binnen de gezondheidszorg. Voor veel zorginstellingen is de AMiS hét antwoord op de vraag naar geïntegreerde, multifunctionele mobiele zorgwerkplekken. In navolging van de ziekenhuizen gaan nu ook gespecialiseerde centra over op deze efficiënte en veilige manier van werken, zoals het Revalidatie & MS Centrum Overpelt.

 • Elkerliek Ziekenhuis start met JiveX-foto-app


   
  Dit hadden we tien jaar eerder al moeten hebben...

  Het maakt de zorg beter en werkt veilig, makkelijk en snel; de foto zit één minuut later al in het patiëntendossier.’ In het Elkerliek Ziekenhuis is enthousiast gereageerd op de nieuwe JiveX-fotoapp van Alphatron Medical. Na een succesvolle pilot op de afdeling Gynaecologie en bij de Coloncareverpleegkundigen komt de app nu ook beschikbaar voor andere medisch specialisten en verpleegkundigen binnen het Helmondse ziekenhuis.

 • AMiS zorgt voor flow bij Noordwest Ziekenhuisgroep

  Slimme techniek maakt werk makkelijker, veiliger en leuker


  22 juni 2018 stond met rood omcirkeld in de agenda van veel medewerkers van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Maar voor deze ‘D-day’ moest eerst nog een andere grote klus worden geklaard: de aankoop en implementatie van 95 medicows. Projectleider ICT, Karin van der Molen en medicatieveiligheidsfunctionaris, Lydia Takens, vertellen hoe ze dat traject zijn ingegaan en waarom is gekozen voor de AMiS van Alphatron.

 • Bernhoven zet in op combinatie XDS en XDM

  Er is niet één techniek die alles oplost

  Ziekenhuis Bernhoven in Uden heeft in recordtempo haar eigen XDS-infrastructuur ingericht en gekoppeld aan het XDS-platform van Radboudumc Nijmegen. Hierdoor kunnen de ziekenhuizen veilig en snel digitaal patiëntgegevens uitwisselen. “Wij hebben hoge verwachtingen van Cross-enterprise Document Sharing (XDS)”, zegt ICT-adviseur, Mike Mekking. “Maar het is voor Bernhoven niet de enige oplossing.”

 • ECG-diagnostiek JBZ naar next level met custo med

  Ontwikkelen doe je samen

  Waar eerst nog een papieren grafiek uit het ECG-apparaat kwam, is deze nu digitaal. Met de keuze voor custo med van Alphatron heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) een volgende stap gezet richting de digitalisering van haar informatievoorziening. De 22 units met rust-ECG en 3 units met inspannings-ECG zijn volledig geïntegreerd in het PACS/EPD van het Bossche ziekenhuis.

 • Mach7 zorgt voor flow bij uitwisseling MRI-beelden

  Mach7 Communication Workflow Engine slaat brug tussen ziekenhuizen

  Vanwege een tekort aan capaciteit voor de MRI kwam Medisch Spectrum Twente (MST) in het najaar van 2016 voor een keuze te staan. Hoge kosten maken door de aanschaf van een nieuwe MRI-scanner, of lange wachtlijsten voor patiënten accepteren. Beide waren geen optie voor MST. Samen met Alphatron Medical Systems ging het ziekenhuis op zoek naar een alternatief.

 • In Tergooi rijdt het AMiS treintje

  Met de introductie van elektronische medicatietoedieningsregistratie zet ziekenhuis Tergooi met locaties in Hilversum, Blaricum en Weesp, een belangrijke stap vooruit in het verhogen van de patiëntveiligheid. Het ziekenhuis heeft daarbij gekozen voor de AMiS met medicatiebox van Alphatron. Naast de AMiS ontwikkelde Alphatron speciaal voor het ziekenhuis een koppelkar. En zo is het ‘treintje’ in Tergooi gaan rijden.

 • VUmc gaat digitaal

  Het universitair medisch centrum koos eind 2013 voor het elektronisch patiëntendossier van het Amerikaanse Epic. Alphatron Medical won in de zomer van 2015 de aanbesteding voor de levering van de mobiele werkplekken (COW’s – Computer on Wheels) en vaste panelpc’s. “We hebben een groot beroep gedaan op hun inventiviteit en flexibiliteit”, zeggen projectleider Bart-Jan de Man en informatieanalist Frank Huijmans van VUmc.

 • JiveX Radiologie PACS in 3 maanden live

  Uitstekende samenwerking tussen Alphatron Medical Systems en het Spijkenisse Medisch Centrum

  Drie maanden. Binnen die tijd moest het nieuwe PACS van het Spijkenisse Medisch Centrum (SMC) geïmplementeerd zijn. Alphatron Medical Systems nam de uitdaging aan en slaagde erin om samen met de ICT-specialisten van het ziekenhuis de deadline te halen. Klinisch fysicus en medisch manager Informatie Medische Technologie en Service (IMTS), Sjoerd Niehof, en radioloog en medisch manager Radiologie, André Niezen: "We hebben commitment gevraagd en gekregen."

 • Dé verbinding voor optimale zorg

  Regionale gegevensuitwisseling volgens IHE XDS

  Als ziekenhuis met een Intensive Care afdeling van niveau 3 – het hoogste kwaliteitslabel van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care – is het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg een toonaangevend traumacentrum waar patiënten uit de hele regio worden behandeld. Een snelle, veilige en betrouwbare gegevensuitwisseling met doorverwijzende ziekenhuizen is een belangrijk onderdeel van de werkprocessen van het ziekenhuis. Het ElisabethTweeSteden Ziekenhuis heeft een manier gevonden dit te realiseren zonder dat er met elke mogelijke samenwerkende partner een fysiek IT-netwerk nodig is: IHE XDS, een internationale standaard gericht op de gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg. 

 • REVEAL gaat tot veranderingen in de zorg leiden

  Een helikoptervlucht door het lichaam


  Stel je voor dat je Google Street View zou kunnen gebruiken om door het lichaam van een patiënt te navigeren. De beelden zijn snel, betrouwbaar en bijzonder scherp in elke richting en vanuit elke gewenste hoek. Alles stereoscopisch driedimensionaal. Het geeft u het cruciale inzicht om uw patiënten met nog meer vertrouwen te behandelen. Toekomstmuziek? Nee hoor! Vaatchirurg dr. Jan Heyligers van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) werkt er inmiddels al meer dan een jaar mee. De naam van deze bijzondere innovatie: REVEAL.