Nieuws


 

Serviceteam Alphatron Medical

"Een tof team met Rotterdamse dadendrang"

Ze installeren de hardware bij de klant, zorgen dat alles perfect werkt, doen het onderhoud en staan als er iets mis is direct klaar met oplossingen. De servicemonteurs van Alphatron Medical. “Een tof team”, zeggen servicedeskmedewerkers Harriëtte en Lindsey over ‘hun’ mannen. “En een belángrijk team: service bepaalt mede de kwaliteit van het product.”

Het is een bijzondere dag op de burelen van Alphatron Medical. Heel vaak komt het immers niet voor dat alle servicemonteurs samen aan tafel zitten. “Er is altijd wel iemand onderweg of bij de klant op locatie”, zegt Wobbe, de meest ervarene van de groep die verder bestaat uit Jasper, Ronald, Wouter en Joris. Harriëtte en Lindsey zorgen voor de aansturing, planning en het administratieve deel van het werk.

Op de baan
Joris richt zich specifiek op POC’s en werkt altijd ‘in huis’, Wobbe wisselt zijn monteurswerk af met binnendienstactiviteiten; de andere monteurs vliegen voortdurend in en uit. “In dit werk moet je geen hekel hebben aan autorijden”, zegt Jasper dan ook. “Elke twee/drie maanden is mijn auto weer rijp voor onderhoud. 80.000 kilometer per jaar haal ik makkelijk.” Wouter: “Bij installatieklussen rijden we vaak samen, dan is het gezellig om een beetje bij te praten.” Wobbe: “Nou ja, en bij mij lig je altijd te slapen in de auto op het einde van de dag!” De toon is gezet. Zet de mannen bij elkaar en de anekdotes en grappen vliegen over tafel. Hier zit een groep die het goed met elkaar kan vinden en plezier heeft in het werk. Wouter vindt vooral het gevoel van vrijheid fijn: “Binnen je opdracht ben je toch een beetje eigen baas. Je krijgt verantwoordelijkheid, dat motiveert.” Jasper noemt de diversiteit van het werk als belangrijk pluspunt: “Je komt op veel verschillende plaatsen en werkt met allerlei soorten apparatuur. Het is heel breed en afwisselend.” Harriëtte knikt: “Naast het reguliere onderhoudswerk is er geen vaste regioverdeling. We kijken per opdracht naar de beste match.”

 


Serviceteam Alphatron Medical


Altijd vrolijk
Spin in het web zijn Harriëtte en Lindsey, de frontoffice van het team. Naast een aantal administratieve taken zijn ze aanspreekpunt voor klanten op het gebied van onderhoud, installatie en storingen en vertalen ze deze vragen naar opdrachten voor de servicemonteurs. Wat vinden de mannen eigenlijk van ‘de dames van het kantoor’? Wobbe: “Ze lijken op elkaar; allebei zijn ze erg enthousiast en gedreven.” Wouter: “Ze leggen heel goed uit, waardoor wij precies weten wat er van ons wordt verwacht. Zo kun je snel en goed werken.” Jasper: “Harriëtte en Lindsey zijn altijd vrolijk. Ik denk dat dat de klant een geruststellend gevoel geeft. Mensen zijn bij hen op hun gemak.” Harriëtte: “Kennis is cruciaal. Ik ben al 13 jaar bij Alphatron Medical, heb lange tijd in de backoffice gewerkt, daarom weet ik veel. Ik ken de producten, de werkprocessen en de klanten. Als ik een klant spreek, vraag ik door. Hoe meer ik weet, hoe beter ik de monteurs kan briefen en samen met hen de aanpak kan bepalen.” Lindsey: “Ik ben wat minder lang bij Alphatron, maar heb ook hiervoor op een serviceafdeling gewerkt. Het service verlenen zit me in het bloed. Ik vind het heerlijk om mensen te helpen, problemen op te lossen en dingen te regelen, zodat alles soepel verloopt.”

Bijzondere gebeurtenissen
Mede dankzij Lindsey en Harriëtte gaan de servicemonteurs altijd goed voorbereid op pad. Maar verrassingen zijn er altijd. Wouter: “Een AMiS die op zijn kant ligt, bijvoorbeeld… Dan denk ik: Hoe dan?” Ronald: “Misschien was de AMiS aangereden door de broodkar, dat heb ik namelijk wel eens meegemaakt. Of een AMiS die muurvast zat onder het elektrisch verstelbare OK-bed.” Joris vond de ‘aanslag’ op het touchscreen van een POC wel apart: “veroorzaakt door een professor die iets wilde uitleggen aan zijn leerlingen en zijn scalpel als aanwijsstok gebruikte.” Wobbe: “Waar wij bezig zijn, gaat het werk gewoon door. Dan kan het zijn dat achter het gordijn in het bed naast jou een bevalling begint. Uiteraard, ga je dan even de kamer uit.” Joris: “Je past je aan.” Wouter: “Patiënten willen ook wel eens een praatje met je maken. Pas raakte ik in gesprek met een oudere vrouw die dacht dat ik haar kleinzoon was… Daar ga je met respect mee om, zoals met iedereen die je op de werkvloer tegenkomt.”


Joris  van Dam, service engineer Alphatron Medical
Rotterdamse stijl
“Weet je wat ik zo mooi vind van dit team”, besluit Harriëtte, “De drive. Noem het de Rotterdamse stijl: hands-on, aanpakken. Het is echt een team, de saamhorigheid en het verantwoordelijkheidsgevoel zijn groot. Als er iets is met een collega staat de rest klaar om dat op te vangen. Betekent dat dat je de volgende dag een uurtje extra moet werken, dan gebeurt dat gewoon.” Wouter: “Waar vooral Lindsey iets minder blij van wordt, is ons handschrift. Doktershandschrift noemt ze dat, haha.” Jasper: “Ik snap dat wel, ik dacht dat ik erg was, maar als je de werkbonnen van Ronald ziet dan lijkt het wel spijkerschrift.” Lindsey lacht: “Gelukkig hebben we sinds kort een nieuwe service administratiemodule in ons CRM ingebouwd, waardoor we volledig digitaal zijn en de papieren werkbonnen niet meer bestaan. De servicemonteurs hebben nu een app, waarin veel zaken al zijn ingevuld.” Harriëtte: “Fijn voor Lindsey en mij, maar ook voor de monteurs, die kunnen zich nu helemaal focussen op waar ze onwijs goed in zijn.”