Nieuws


 

JiveX 5.1: Efficiënter werken met meer overzicht

Met de nieuwe JiveX 5.1 release is naast aanbod van krachtige nieuwe functionaliteiten ook het design een grote verbetering. Focus ligt hierbij op verdergaande interoperabiliteit en gebruiksgemak. Hierdoor worden de specialist en radioloog optimaal ondersteund. Wij bieden u de efficiënte, veilige en betrouwbare tools, waardoor u prettig kunt werken.

In deze release zijn veel functionaliteiten beschikbaar gekomen waarmee u nóg efficiënter werkt, met meer overzicht. Zo ook op het gebied van ons Healthcare Content Management (HCM) systeem, een ziekenhuisbreed Vendor Neutraal Archief (VNA), dat verder gaat dan alleen archiveren. Door automatische classificatie volgens internationale standaarden worden alle medische data gestructureerd en overzichtelijk in HCM getoond, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Hiermee wordt het inrichten van afdelingsspecifieke workflows eenvoudiger en wordt elke zorgverlener uitstekend ondersteund. Ieder in hun
eigen vakgebied.

Als radioloog krijgt u met JiveX 5.1 meer overzicht en functionaliteit om efficiënt te werken met minder muisklikken en toevoeging van nog meer advanced imaging functionaliteiten. Vanwege het open en vendor neutrale karakter van het PACS bent u geheel voorbereid op toekomstige ontwikkelingen, zoals artificial intelligence en structured reporting.

 

Healthcare Content Management viewer

De HCM viewer stelt specialisten ziekenhuisbreed in staat een totaalbeeld van alle beelden en documenten rondom de patiënt te raadplegen. De geclassificeerde data wordt eenvoudig gefilterd en kan direct in diagnostische kwaliteit getoond worden. Nieuw in JiveX 5.1 is de ondersteuning van hanging protocollen waarmee minder muisklikken nodig zijn om beelden in de juiste weergave te bekijken. 

De viewer is gericht op het ondersteunen van vele vormen van samenwerking en uitwisseling. Zo kan de viewer worden ingezet voor het bekijken van gedeelde data in een XDS netwerk. Door het delen van onderzoeken via de JiveX Sharelink krijgen patiënten en aanvragers direct die beelden te zien die voor hen beschikbaar zijn gesteld. Deze zijn daarnaast ook door henzelf te downloaden. Daarnaast is de aansluiting op het XDM Netwerk Nederland ook in HCM geïntegreerd, zodat alle data uit HCM ook verzonden kunnen worden via het XDM Netwerk Nederland. 

 

Radiologie

Deze release levert sterke verbeteringen voor het radiologie PACS werkstation. Zo is er een geheel vernieuwd preview panel. Door toevoeging van kleurcodering en nummering is in één oogopslag duidelijk welke series worden getoond. Het horizontale previewpanel maakt het ophangen van beelden snel en intuïtief.
Advanced imaging functionaliteiten op het gebied van 3D en dynamische MRI, maken het PACS functioneel nog rijker.

 

Portaalintegratie Hix

In samenwerking met Chipsoft en het Maasstad Ziekenhuis is een veilige architectuur ontwikkeld voor de integratie van de JiveX viewer in het HiX
patiënten- en zorgverlenersportaal. Patiënten en zorgprofessionals krijgen hiermee in het eigen ziekenhuisportaal op een veilige wijze inzage in de onderzoeken en kunnen deze daar ook downloaden.

 

Samenwerken

Samenwerking tussen zorgprofessionals wordt de komende jaren alleen maar belangrijker. JiveX is hier uitstekend voor gepositioneerd. Hierbij kunt u denken aan een centrale verslaglegging voor Radiologie tussen meerdere ziekenhuizen of het opzetten van een regionaal PACS. JiveX ondersteunt automatische synchronisatie van patiënt- en onderzoeksgegevens, zelfs als de patiënt meerdere patiënt ID’s heeft in verschillende ziekenhuizen.

 

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met een van onze speciaisten:

          

Patrick Zondag, Gijs Schilten en Daan Frerichs
+31 (0)88 5506 200

p.zondag[at]alphatronmedical.com
g.schilten[at]alphatronmedical.com
d.frerichs[at]alphatronmedical.com