Nieuws


 

Innovatieve holter ECG-recording

custo med heeft met de custo diagnostic suite een uniek platform dat verschillende diagnostische onderzoeken ondersteunt. Eén van deze onderzoeken is het holteronderzoek, een hartfilmpje van de patiënt in zijn dagelijkse omgeving. De holteroplossingen variëren van de ‘klassieke’ 24-uurs ECG-opname tot cardiologische telemonitoring met onbepaalde tijd.

Holter toepassingen
De custo fl ash recorders kunnen 24 uur tot maximaal 7 dagen ECG opnemen in full disclosure op één acculading, waarbij het topmodel custo flash 510 ook pacemaker pulsen detecteert. Een driekanaals ECG-opname is mogelijk met 3 plakelektroden, waarbij de data wordt opgeslagen op een SD-kaart die wordt ingelezen in de custo tera holteranalysesoftware.

Naast de custo flash series met plakelektroden kan het ECG ook opgenomen worden met de unieke custo belt borstband. Comfortabel en huidvriendelijk voor bijvoorbeeld sporters of mensen met overgevoeligheidsreacties voor plakelektroden. De borstband werkt samen met de draadloze custo guard voor een kwalitatief hoge opname. De custo watch is een horloge(recorder) en kan de ECG-data van de custo guard draadloos ontvangen en opslaan gedurende maximaal 3 dagen. De oplossing is in feite een klassieke holter-toepassing, met een innovatief design in combinatie met de borstband.

Event recording en telemonitoring
De custo kybe, een holter-eventrecorder met telemetrische ECG-monitoring, biedt als totaaloplossing de meeste technologische mogelijkheden en slaat full disclosure ECG-data op met een capaciteit voor maanden. De ECG-data is remote te downloaden en zorgt ervoor dat de patiënt pas terug hoeft naar de
arts als de oorzaak is gezien. 

Als eventrecorder slaat de custo kybe continue ECG-data op, detecteert aritmieën (eventrecording) en stuurt deze gebeurtenissen automatisch naar het custo kybe center. Het type event kan volledig worden geconfi gureerd. Naast automatische eventdetectie kan de patiënt ook handmatig events ingeven door
op een knop te drukken. De data wordt hierbij geanonimiseerd verstuurd via het mobiele netwerk.

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden via +31 (0)88 5506 200 of f.baijens[at]alphatronmedical.com.