Nieuws


 

Nieuws

 • Clinical grade computer met Intel® Kaby Lake processor

  Deze 24- of 22-inch multi-touch point-of-care is een belangrijke aanvulling op ons huidige assortiment. Deze POC is verkrijgbaar met een Intel® Core i5, Kaby Lake-processor i5-73000U of een Intel® Celeron processor 3965U.

 • Raakt u binnenkort ook de draad kwijt?

  Holter-monitoring is nu eenvoudiger dan ooit! De Alphatron AlphaPatch: ontworpen voor gebruiksgemak en comfort. Geen gedoe met kabels en losse ECG-elektroden.

 • Serviceteam Alphatron Medical

  "Een tof team met Rotterdamse dadendrang"

  Ze installeren de hardware bij de klant, zorgen dat alles perfect werkt, doen het onderhoud en staan als er iets mis is direct klaar met oplossingen. De servicemonteurs van Alphatron Medical. “Een tof team”, zeggen servicedeskmedewerkers Harriëtte en Lindsey over ‘hun’ mannen. “En een belángrijk team: service bepaalt mede de kwaliteit van het product.”

 • JiveX 5.1: Efficiënter werken met meer overzicht

  Met de nieuwe JiveX 5.1 release is naast aanbod van krachtige nieuwe functionaliteiten ook het design een grote verbetering. Focus ligt hierbij op verdergaande interoperabiliteit en gebruiksgemak. Hierdoor worden de specialist en radioloog optimaal ondersteund. Wij bieden u de efficiënte, veilige en betrouwbare tools, waardoor u prettig kunt werken.

 • Alphatron Medical Expertmeeting: Radiation Dose Monitor (RDM)

  Met de invoering van het ‘Besluit Basisveiligheidsnormen Stralingsbescherming’ conformeert Nederland zich aan de Europese wetgeving (Euratom) op dit gebied. De nieuwe regelgeving stelt extra eisen aan de registratie van stralingsdoses. Naar aanleiding van vragen uit de markt naar een goede oplossing voor dose-management, organiseerde Alphatron Medical een expertmeeting met klinisch fysici uit vijf verschillende ziekenhuizen en introduceerde het de Radiation Dose Monitor (RDM) van het Franse Medsquare.

 • Wellpoint kiosk... de tijdwinst is enorm!

  Sinds twee jaar verloopt het spreekuur van medisch specialisten op het Universitair Ziekenhuis Antwerpen fundamenteel anders. Het meten van pijnintensiteit, bloeddruk, hartslagfrequentie, lengte, gewicht, en BMI gebeurt niet langer door een arts of verpleegkundige, maar door de patiënt zelf. Dit is mogelijk dankzij de WellPoint kiosk. Professor dr. Guy Hans, medisch directeur van het Universitair Ziekenhuis vertelt er meer over.

 • JiveX Radiologie PACS live in ZGT

  Alphatron Medical Systems B.V. feliciteert Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) met de livegang van JiveX Radiologie PACS! 

 • Nieuw: FlexDex

  Alphatron Surgical brengt innovaties naar de operatiekamer. Nieuwe technieken waarbij de operateur minimaal invasieve ingrepen beter kan uitvoeren. 

 • Harald Verloop: Alphatron Medical brengt flow in de zorg

  Experience Center kloppend hart nieuw bedrijfsgebouw Alphatron Medical Group

  Na vier jaar sloot Alphatron Medical afgelopen zomer de deuren van het bedrijfspand aan de Innsbruckweg in Rotterdam. Om ruim een kilometer verderop neer te strijken op het bedrijventerrein van Rotterdam The Hague Airport. Het nog jonge bedrijfspand heeft begin dit jaar een flinke verbouwing ondergaan. In de bedrijfshal achter de kantoren is een ontvangstruimte met vergader- en presentatieruimtes gecreëerd en een restaurant met uitzicht op een bijzonder rond gebouw. “Op deze schitterende locatie heeft Alphatron Medical weer de ruimte om door te groeien, maar, zeker zo belangrijk”, zegt directeur Harald Verloop, “hier kunnen we onze klanten goed laten zien en ervaren wat wij allemaal doen; hoe onze oplossingen het verschil maken.”

 • De Volkskrant: Robotarm maakt operaties makkelijker

  ‘Het is alsof je van een ouderwets draaitoestel overgaat op een smartphone’. Met behulp van een zogenoemde robotarm kunnen chirurgen precisie-operaties verrichten die veel kleinere wonden achterlaten dan traditionele operaties. Er is echter nog wel een klein nadeel.
  Laurens Verhagen 29 mei 2018, 17:57

   

 • Innovatieve holter ECG-recording

  custo med heeft met de custo diagnostic suite een uniek platform dat verschillende diagnostische onderzoeken ondersteunt. Eén van deze onderzoeken is het holteronderzoek, een hartfilmpje van de patiënt in zijn dagelijkse omgeving. De holteroplossingen variëren van de ‘klassieke’ 24-uurs ECG-opname tot cardiologische telemonitoring met onbepaalde tijd.

 • Robotische chirurgie zonder de robot

  Robotische chirurgische systemen hebben de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt en zijn een cruciaal onderdeel geworden van de capaciteiten van de meest geavanceerde chirurgische centra. Door minimaal invasieve of laparoscopische chirurgie mogelijk te maken hebben deze robothulpverleners bijgedragen aan betere resultaten en kortere ziekenhuisverblijven voor patiënten. Nu wil een nieuw apparaat echter voortbouwen op dit succes en de operatie voor veel patiënten nog eenvoudiger maken.