Nieuws


 

Nieuws

 • JiveX Radiologie PACS live in ZGT

  Alphatron Medical Systems B.V. feliciteert Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) met de livegang van JiveX Radiologie PACS! 

 • Wellpoint kiosk... de tijdwinst is enorm!

  Sinds twee jaar verloopt het spreekuur van medisch specialisten op het Universitair Ziekenhuis Antwerpen fundamenteel anders. Het meten van pijnintensiteit, bloeddruk, hartslagfrequentie, lengte, gewicht, en BMI gebeurt niet langer door een arts of verpleegkundige, maar door de patiënt zelf. Dit is mogelijk dankzij de WellPoint kiosk. Professor dr. Guy Hans, medisch directeur van het Universitair Ziekenhuis vertelt er meer over.

 • De Volkskrant: Robotarm maakt operaties makkelijker

  ‘Het is alsof je van een ouderwets draaitoestel overgaat op een smartphone’. Met behulp van een zogenoemde robotarm kunnen chirurgen precisie-operaties verrichten die veel kleinere wonden achterlaten dan traditionele operaties. Er is echter nog wel een klein nadeel.
  Laurens Verhagen 29 mei 2018, 17:57

   

 • Harald Verloop: Alphatron Medical brengt flow in de zorg

  Experience Center kloppend hart nieuw bedrijfsgebouw Alphatron Medical Group

  Na vier jaar sloot Alphatron Medical afgelopen zomer de deuren van het bedrijfspand aan de Innsbruckweg in Rotterdam. Om ruim een kilometer verderop neer te strijken op het bedrijventerrein van Rotterdam The Hague Airport. Het nog jonge bedrijfspand heeft begin dit jaar een flinke verbouwing ondergaan. In de bedrijfshal achter de kantoren is een ontvangstruimte met vergader- en presentatieruimtes gecreëerd en een restaurant met uitzicht op een bijzonder rond gebouw. “Op deze schitterende locatie heeft Alphatron Medical weer de ruimte om door te groeien, maar, zeker zo belangrijk”, zegt directeur Harald Verloop, “hier kunnen we onze klanten goed laten zien en ervaren wat wij allemaal doen; hoe onze oplossingen het verschil maken.”

 • Innovatieve holter ECG-recording

  custo med heeft met de custo diagnostic suite een uniek platform dat verschillende diagnostische onderzoeken ondersteunt. Eén van deze onderzoeken is het holteronderzoek, een hartfilmpje van de patiënt in zijn dagelijkse omgeving. De holteroplossingen variëren van de ‘klassieke’ 24-uurs ECG-opname tot cardiologische telemonitoring met onbepaalde tijd.

 • Robotische chirurgie zonder de robot

  Robotische chirurgische systemen hebben de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt en zijn een cruciaal onderdeel geworden van de capaciteiten van de meest geavanceerde chirurgische centra. Door minimaal invasieve of laparoscopische chirurgie mogelijk te maken hebben deze robothulpverleners bijgedragen aan betere resultaten en kortere ziekenhuisverblijven voor patiënten. Nu wil een nieuw apparaat echter voortbouwen op dit succes en de operatie voor veel patiënten nog eenvoudiger maken.