Medicatie-uitgifte veiliger in uw zorginstelling

Medicatie-uitgifte, elke zorginstelling heeft ermee te maken. Vooral de veiligheid van medicatie-uitgifte staat hoog in het vaandel ten behoeve van de kwaliteit van de zorg. Maar hoe kan medicatie-uitgifte (nóg) veiliger? 

Alphatron Medical houdt zich al vele jaren bezig met het medicatie-toedieningsproces in de zorg. In samenwerking met zorginstellingen en ziekenhuizen is AMiS ontwikkeld; een multifunctionele, mobiele zorgwerkplek die cliëntenzorg vereenvoudigt en veiliger maakt. AMiS kenmerkt zich door zijn wendbaarheid en gecontroleerde medicatie-uitgifte. Door middel van een pincode, wachtwoord of medewerkerspas krijgen alleen geautoriseerde medewerkers toegang tot de medicatielades. 

AMiS is ontwikkeld voor de zorgverlener. Alle benodigde technologie om veilig, hygiënisch te kunnen werken is standaard aanwezig. De vormgeving, ergonomie en het gebruiksgemak van de AMiS zijn belangrijke aspecten bij het bevorderen van de efficiëntie en zorgen ervoor dat zorgverleners prettig en zorgeloos kunnen werken.


De AMiS medicatiewagen is een onmisbare schakel ten behoeve van de NIAZ-accreditatie in uw zorginstelling. 

 

De AMiS is compact, wendbaar, draadloos, ergonomisch en heeft tóch bijzonder veel volume voor maximale medicatie-opslag. De unieke en simpel samen te stellen medicatiebox zorgt voor een gecontroleerde en precieze opslag en verdeling van medicatie. 

Een must in deze kritische omgeving is dat de medicatiebox automatisch op slot gaat als de zorgverlener niet meer in de buurt is (bijvoorbeeld bij noodgevallen). De medicatie ligt dus gegarandeerd afgesloten. Tevens heeft de zorgverlener het cliëntensysteem bij de hand om de registratie direct uit te voeren. 

Medicatie verdelen zonder registratie kan en mag tegenwoordig niet meer. De mogelijkheden zijn er om dicht bij de cliënt veilig en eenvoudig medicatie te verdelen en deze gegevens direct vast te leggen in het cliëntendossier. Met de flexible AMiS zijn risico's eenvoudig uit te bannen. 


De medicatiebox is dankzij de intelligente power supports van de AMiS eenvoudig verwisselbaar.

De medicatiebox is verkrijgbaar in verschillende configuraties. U bepaalt de hoogte, breedte en het aantal lades tot een maximum van 20 patiënten.

De box is in te delen met verschillende lades. Zowel de hoogte als de breedte van de lades is te bepalen. Bij alle lades zijn diverse vakverdelingen mogelijk.

Elke lade heeft 23 posities voor tussenschotjes waardoor ook elke lade individueel is in te delen.

U kunt kiezen uit verschillende typen tussenschotjes, waaronder zelfs schotjes met uitsparingen voor spuitjes!

 

De medicatiebox is standaard voorzien van een pinpad en een elektronische vergrendeling met 4-cijferige pincode. Als extra beveiliging beschikt deze box ook over een tijdsslot. Bij constatering van inactiviteit sluit de medicatiebox automatisch. De 4-cijferige pincode en automatische sluitingstijd van het tijdslot zijn naar wens in te stellen op iedere medicatiebox. Indien het onverhoopt niet mogelijk is om middels de elektronische beveiliging toegang te krijgen tot de medicatiebox, is er door geaccrediteerd personeel een noodontgrendeling mogelijk door middel van een noodsleutel.

 


Heeft u vragen over veilige medicatie-uitgifte en de mogelijkheden van AMiS?   Onze specialisten adviseren u graag. 

Jeroen van Olst en Magaly Verlinden

+31 (0)88 5506 200
+32 (0)47 1453 867

j.van.olst[at]alphatronmedical.com
m.verlinden[at]alphatronmedical.com