EPD portaalintegratie

Viewer voor patiënten- en zorgverlenersportaal


Via een patiëntenportaal kunnen patiënten toegang verkrijgen tot hun medische gegevens uit het EPD van een ziekenhuis. Door middel van een patiëntenportaal is het mogelijk om diverse functionaliteiten aan patiënten aan te bieden, zoals medicatieoverzicht, vragenlijsten, brieven, e-consult en de mogelijkheid tot het maken van afspraken. Het voordeel van een patiëntenportaal is dat de betrokkenheid van de patiënt toeneemt omdat informatie beschikbaar is en rustig nagelezen kan worden.

Via een zorgverlenersportaal kan een ziekenhuis een huisarts of andere zorgverlener digitaal toegang geven tot de (medische) gegevens van een patiënt. Denk hierbij aan overzichten van uitslagen die aangevraagd zijn door de huisarts of een overzicht van alle opgenomen patiënten van de huisarts. Verder kunnen zorgverleners ook per patiënt inzage krijgen in bijvoorbeeld de medicatie gegevens en afspraken. 

Alphatron Medical creëert een veilige integratie tussen het portaal en de web viewer, zodat patiënten en/of zorgverleners medische beelddata uit het PACS of VNA, die voor hen beschikbaar is, kunnen inzien. 

Naast inzage is het indien gewenst ook mogelijk om data beschikbaar te stellen voor download om zo vervolgens de data weer verder te gebruiken elders in het zorgproces. Ook het ontvangen van data middels een upload functie in het portaal behoort tot de mogelijkheden.

 


Heeft u vragen over EPD Portaalintegratie?   Onze specialisten geven u graag advies. 

Patrick Zondag en Gijs Schilten

Tel.: +31 88 5506 200

p.zondag[at]alphatronmedical.com
g.schilten[at]alphatronmedical.com