English

Productnieuws   |   22 januari 2018

VISUS wint befaamde Red Dot Award voor JiveX 5

 

Red Dot Award: Communication Design 2016

De nieuw ontworpen gebruikersinterface van JiveX 5.0 trok de aandacht van de internationale designexperts: JiveX won de ‘Red Dot Award: Communication Design’ in de categorie ‘Interface Design/User Interface’ om zijn hoge ontwerpkwaliteit.

Met deze award worden de inspanningen van de VISUS ontwikkelaars erkend, die erin slaagden om aan alle specifieke eisen van de gezondheidszorgsoftware te voldoen en toch een top-notch gebruikerservaring te realiseren.

Toen VISUS besloot om de gebruikersinterface volledig te reviseren voor de release van JiveX 5.0, was het doel om het gebruikersgemak naar een nieuw niveau te tillen het werken met JiveX nog intuïtiever te maken. Alles – van het kleurenschema tot de vorm en grootte van de buttons en iconen – werd vernieuwd over de gehele JiveX productfamilie. De ruimtelijke rangschikking van de details op het scherm werden geoptimaliseerd om de vele soorten en vormen van medische informatie gemakkelijk te overzien. “Het was een grote uitdaging voor ons en de ontwerpspecialisten met wie gewerkt werd om de interface aan de verschillende behoeften van de verschillende gebruikersgroepen aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer JiveX gebruikt wordt op de radiologie, hebben een snelle beschikbaarheid van de instrumenten en een eenvoudige bediening van de sneltoetsen voorrang. Buiten de radiologie hebben de gebruikers meer de neiging om te zoeken naar een gemakkelijke toegang en slim ingerichte data”, zegt Tim Sass, VISUS Productmanager. Alle veranderingen werden doorgevoerd met het oog op de huidige trends, zoals het platte design.

Het uitgebreide redesign van de JiveX gebruikersinterface was het eerste project van deze omvang in de geschiedenis van het product. Robin Steinke, Teammanager JiveX, bekent: “De gebruikers wennen aan een bepaalde look and feel van een software en bij elke verandering moet een balans gevonden worden tussen de noodzaak om te moderniseren en de noodzaak om rekening te houden met de gewoonten van gebruikers. Daarom besteedden we veel energie aan deze facelift en wisten dat elke verandering een duidelijke verbetering moest zijn voor de gebruiker.   

Red Dot Award: Communication Design

Decennia lang is de Red Dot Award een platform voor fabrikanten en ontwerpers om het beste van hun werk te kunnen presenteren. In 2015 werden 17.000 inzendingen uit 70 landen ingediend voor de Red Dot Awards, verdeeld over drie categorieën (Product Design, Design Concept en Communication Design). Hierdoor is dit een van de grootste designwedstrijden wereldwijd. Het staat open voor alle creatieve geesten, ongeacht ze zijn gevestigd in designteams of bedrijven. De winnaars worden geselecteerd in 21 subcategorieën, die alle vormen van klantcommunicatie bedekken, van advertising tot software user interfaces.