English

In de media   |   31 maart 2015

Radboudumc haalt HIMSS stage 7

Radboudumc gebruikt de AMiS met medicatiemodule. Het doel van de medicatiemodule van de AMiS is het zo gecontroleerd en precies mogelijk toedienen van de medicatie volgens het “closed-loop”principe. Hiermee wordt het risico op fouten in het toedienen van de medicatie drastisch verminderd.

Radboudumc haalt hoogste niveau met epd

Als eerste ziekenhuis in Nederland heeft het Radboudumc HIMSS stage 7 bereikt. Het is de hoogste erkenning voor het gebruik van data- en informatietechnologie in een ziekenhuis. Slechts twee andere ziekenhuizen in Europa hebben deze award ontvangen.
   
Foto: radboudumc    

Level 7

Ziekenhuizen die stage 7 bereiken, hebben bijvoorbeeld een volledig geïntegreerd digitaal patiëntendossier, de hoogste medicatieveiligheid (o.a. met barcode scanning), elektronische beschikbaarheid van beelden, uitwisseling van gegevens met patiënten en zorgverleners, digitale werkprocessen en een volledig digitale werkplek. Uwe Buddrus, managing director HIMSS Analytics Europe: 'Het besluit om HIMSS 7 toe te kennen na de audit was unaniem en zonder twijfel. Radboudumc heeft op vele manieren indruk op ons gemaakt. Ik wil hier met name de benadering van medicatieveiligheid en Clinical Decision Support benadrukken.'

Koplopers

Door het behalen van stage 7 loopt het Radboudumc ook in Europa voorop. Eind 2011 wist het academisch ziekenhuis Hamburg-Eppendorf (Soarian) het hoogste niveau te bereiken. Het Spaanse Marina Salud (Cerner) behaalde een half jaar later, medio 2012, stage 7.

Stage 6

In Nederland zijn wel talloze stage 6 ziekenhuizen: Het Spaarne Ziekenhuis (Epic), het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (Epic), het Westfriesgasthuis (ChipSoft), UMC Utrecht (ChipSoft), het Leids UMC (ChipSoft), de Antonius Zorggroep (ChipSoft), het Amphia Ziekenhuis (Epic), Ziekenhuisgroep Twente (ChipSoft), Zaans Medisch Centrum (ChipSoft) en het Maasstad Ziekenhuis (ChipSoft).

Bron: Zorgvisie ICTnieuws door MARK VAN DORRESTEIJN 
10 mrt 2015 laatste update:13 mrt 2015