English

Productnieuws   |   01 augustus 2016

Nieuw design; eenvoud en focus op de inhoud!

JiveX Photo app voor Smart Phones en Tablets

JiveX 5.0, één platform voor het beheer van patiëntgerelateerde medische gegevens uit alle afdelingen binnen het ziekenhuis. Waaronder beelden, video’s, (gestructureerde) tekst, onderzoek uitslagen, meetwaardes, curves, ruwe data tot aan gescande medische dossiers.

In de afgelopen 15 jaar heeft onze nadruk gelegen op het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten om zo alle medische afdelingen optimaal te kunnen ondersteunen. Met de nieuwe JiveX 5.0 release is naast krachtige nieuwe functionaliteiten ook het design sterk verbeterd! Met deze major release ligt de focus op consolidatie en interoperabiliteit binnen een eenduidige en consistente weergave.

Plat ontwerp; eenvoud met de focus op inhoud. 
De look en feel is vormgegeven volgens de laatste trends, zoals een flat design. Een plat ontwerp kenmerkt zich door eenvoud zonder animaties en veel kleur. De nadruk ligt op gebruiksvriendelijkheid en de inhoud. Een trend die in gang is gezet in 2013 door Microsoft Windows 8 en Apple iOS7. JiveX is hierdoor veel intuïtiever in gebruik geworden. De basisfuncties in JiveX laten zich snel en makkelijk bedienen. Extra functies zijn snel voorhanden en flexibel in te delen.

Werkbalken, menu’s en gereedschappen kunnen persoonlijk worden ingericht zodat deze goed aansluiten bij ieder specialisme en de bijpassende scenario’s.

 

Overal en altijd beschikbaar.
Met JiveX Web zijn alle medische gegevens, beelden, documenten en video’s overal beschikbaar. In een heldere en overzichtelijke structuur biedt deze universele viewer een compleet overzicht van de data van de patiënt. Door de ondersteuning van XDS binnen deze viewer, is zelfs de data van buiten het ziekenhuis direct inzichtelijk. De JiveX zero footprint HTML5 viewer is ontworpen voor gemakkelijke integratie in het EPD, zelfs op een tablet.

JiveX Medical Archive, het IHE-compliant VNA
De viewer van JiveX Medical Archive is ontworpen om de grote verscheidenheid van medische gegevens in een gestructureerde en optimale weergave te presenteren. Naast deze ontwerpveranderingen zijn er veel technische aanpassingen gedaan en is de applicatie gegroeid van een Vendor Neutraal archief voor DICOMfiles tot een Application Independent Clinical Archive (AICA). Hierin worden zowel gestructureerde als ongestructureerde klinische data, patiënt gecentreerd weergegeven. De neutraliteit wordt geborgd door gebruik te maken van de internationale standaarden, zoals beschreven binnen de IHE-profielen.

Papierloos ziekenhuis
JiveX maakt het mogelijk om uw huidige scan- en documentmanagementsysteem te vervangen. Of het nu gaat om het inscannen van complete oude patiëntarchieven of een aantal losse pagina’s met de JiveX Scan Client kan dit makkelijk en overzichtelijk gerubriceerd worden aan de juiste patiënt. Maar ook het digitaal ontvangen van documenten via HL7 MDM (Medical Document Management) of automatisch importeren van pdf-bestanden is mogelijk. Dit alles in een revisie proof PDF/A-formaat. De pdf-standaard voor archivering.

Het mogelijk om losstaande medische archieven te consolideren in één platform om zo kosten te besparen en de gebruiker één totaaloverzicht te bieden.

 

JiveX Photo app voor Smart Phones en Tablets
De JiveX Photo App is ontwikkeld vanuit de gedachte zo veilig en zo gemakkelijk mogelijk beelden in het dossier op te slaan. Ideaal voor bijvoorbeeld wond-documentatie. Uiteraard flexibel genoeg voor het ondersteunen van verschillende bestaande workflows. Gemaakte foto’s komen niet terecht in je filmrol, maar zijn enkel toegankelijk in de beschermde JiveX App omgeving via een JiveX gebruikersaccount.

Interoperabiliteit
Het uitwisselen van medische gegevens tussen instellingen staat steeds hoger op de prioriteitenlijst van de zorginstellingen. JiveX 5.0 ondersteunt communicatie via XDS met de bijbehorende implementatie van de IHE-profielen. De JiveX XDS Consumer maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot alle informatie uit de instellingen aangesloten op het netwerk. Ook het beschikbaar stellen van data uit JiveX naar andere zorginstellingen is mogelijk via de geïntegreerde XDS-Source en Repository. JiveX gaat verder dan alleen beelden (XDS-I) en ondersteunt ook gestructureerde data (XDS) als HL7 CDA. XDS fungeert niet alleen als een transportmechanisme maar optimaliseert ook de gehele workflow tijdens het uitwisselen van gegevens tussen verschillende zorginstellingen. Nieuw is de mogelijkheid om medische gegevens te delen met behulp van een portaal met de patiënt of bijvoorbeeld een verwijzend arts. Deze kunnen op een beveiligde manier toegang krijgen tot de betreffende gegevens.