English

Productnieuws   |   25 juli 2016

Medicatieveiligheid met AMiS

 

AMiS Collective Lock intelligent (CLi): toegang tot de medicatielades met de medewerkerspas, centraal beheer op afstand en logbestanden terugkijken. 

AMiS (Alphatron Mobile intelligent careStation) is een geïntegreerde, multifunctionele, mobiele zorgwerkplek die patiëntenzorg vereenvoudigt. De intelligente medicatiebox garandeert een gecontroleerde en precieze toediening van medicijnen. Met de elektronische medicatiebox kunt u de uitgifte van medicijnen veilig en gecontroleerd toedienen aan het bed van de patiënt. Uw AMiS verandert in een compacte mobiele werkplek die breed kan worden ingezet en waarmee u alle patiënten kunt bedienen. De AMiS medicatiebox is afneembaar, modulair op te bouwen in diverse niveaus en in te delen met verschillende lades. 

Eenvoudige toegang - gebruiksgemak én veiligheid
Met de medicatiebox CLi wordt het AMiS zorgstation omgetoverd tot een medicatiewagen. Door de toevoeging van een intelligente draadloze connector, AWCP, tussen de medicatiebox en de geïntegreerde computer (fat client of thin client) van AMiS, communiceert de intelligente medicatiebox met het ziekenhuisnetwerk. De zorgverlener krijgt vanaf nu toegang tot de medicatiebox middels een persoonlijke (pin)code of wachtwoord, welke ingevoerd kan worden via het normale toetsenbord of touchscreen. Sterker nog; autoriseren en authentiseren kan voortaan zelfs met de medewerkerspas (ID-proximity badge)! Middels deze ID-proximity badge kunnen de medicatielades snel worden ontgrendeld en vergrendeld. Authenticatie van zorgverleners kan worden gekoppeld aan bestaande Sign On inrichtingen. Een eenvoudige handeling voor verpleegkundigen waarbij gebruiksgemak en veiligheid vooropstaat.

Draadloos verbonden
Met het Alphatron Wireless Communication Protocol (AWCP) krijgen gebruiker en beheerder vanaf de computer draadloos toegang tot de medicatiebox.
Een op RFID gebaseerde Nearfield Communicator zorgt ervoor dat data veilig overgedragen kan worden tussen de AMiS en de medicatiebox, zonder dat het storing veroorzaakt in de omgeving.

Features ter verhoging van de medicatieveiligheid

 • Snelle toegang tot alle medicatie(lades)
 • Beperkt ongeautoriseerde toegang tot de medicatie
 • Veilige authenticatie met een ID-proximity badge, conventionele smartcard, vingerafdruk, pincode of wachtwoord
 • Vereenvoudigt compliance met regelgeving
 • Werkt samen met Single Sign On applicaties
 • Draadloze koppeling met de AMiS computer (via Alphatron Wireless Communication Protocol)
 • Geen installatie van lokale drivers en bestanden benodigd
 • Centraal gebruikersbeheer van autorisatierechten (optionele koppeling met Active Directory)
 • Centraal beheer van (individuele) instellingen zoals automatische timer
 • Geschikt voor CITRIX en virtuele omgevingen
 • Centrale logging van alle gebeurtenissen
 • Ondersteunt de volgende virtuele desktop infrastructuren: CITRIX XenDesktop/ XenApp met HDX, VMware Horizon View met PCoIP, Microsoft App-V en Microsoft Remote Desktop Services

 

Elektronische beveiliging
AMiS medicatiebox CLi kan met een inlogcode of werknemerspas alle ruime medicatielades ontgrendelen of vergrendelen. Een elektronisch slotmechanisme zorgt ervoor dat uitsluitend bevoegde zorgverleners toegang tot de medicijnen hebben. De individueel programmeerbare timer maakt de veiligheid compleet: indien de AMiS onbeheerd wordt achtergelaten, worden de medicatielades automatisch vergrendeld. Alle medicijnlades in een medicatiebox aan de AMiS worden automatisch vergrendeld als een bepaalde tijd worden gebruikt. Echter, om automatisch te worden vergrendeld, dienen alle lades gesloten te zijn. Door het ‘drempeltje’ onder de medicatielade is het duidelijk op te merken of een medicatielade daadwerkelijk open of gesloten is. Zodra de lade over de drempel is geschoven, zal deze ook goed sluiten. 

Overzichtelijk te beheren
Compliance met regelgeving rondom patiëntveiligheid kan laagdrempeliger worden toegepast door de gebruikers. Het meegeleverde AMiS CLi management dashboard maakt de inrichting en het beheer van autorisatierechten en specifieke medicatiebox-instellingen centraal overzichtelijk. Alle medicatieboxen zijn met CLi vanaf één centrale werkplek te beheren: autorisatie van gebruikers, instellen van de (individueel) programmeerbare timers, maar ook het inzien van logbestanden. Een bijkomend voordeel is dat er real-time informatie beschikbaar is over welke medewerker toegang heeft (gehad) tot welke medicatiebox. Tevens is in te zien hoe vaak en door hoeveel zorgverleners in het proces gebruik is gemaakt van de medicatiewagen. 

Koppeling met Active Directory
Middels een integratiefunctie met de Active Directory kunnen gebruikers eenvoudig geïmporteerde worden in de CLi gebruikers-module. Middels een LDAP-connectie worden alle gebruikers up-to-date gehouden. Binnen de gebruikersmodule is het mogelijk om per AD-gebruiker een persoonlijke pincode toe te kennen. 

Volledige integratie in het ziekenhuisnetwerk
De CLi medicatiebox communiceert binnen het ziekenhuisnetwerk zonder installatie van drivers en lokale bestanden. De medicatiebox wordt automatisch in de CITRIX-sessie meegenomen.