English

Nieuws   |   11 juli 2017

Healthcare Content Management System ook gevraagd in Nederland

ROTTERDAM/BOCHUM, 6 juli 2017: Nadat VISUS het Healthcare Content Management Systeem (HCM) succesvol heeft gepresenteerd tijdens conhIT in april, staat het concept nu ook hoog op de agenda bij de internationale VISUS-partners. Zo ook bij de Nederlandse partner Alphatron, die het HCM dit jaar op de klantendag in Rotterdam aan gebruikers heeft gepresenteerd.

Onder grote belangstelling volgden de aanwezigen deze nieuwste ontwikkelingen. Aangezien Nederland altijd een stap vooruitloopt op het gebied van dataconsolidatie, standaardisatie en automatisering, was het geen verrassing dat het concept van HCM precies aansluit bij de IT-doelstellingen. JiveX HCM biedt alle componenten die beschikbaar zijn om medische gegevens te integreren binnen één platform. Vanwege de hoge integratie in andere primaire systemen, zoals ZIS/EPD, met een naadloze communicatie, optimaliseert het de veiligheid en efficiëntie in de gezondheidszorg.

Daarnaast zijn er ook nieuwe innovatieve functies van JiveX Enterprise PACS gedemonstreerd. Deze functies moeten ervoor zorgen dat de radiologieprocessen nog verder worden vereenvoudigd. Dit omvat bijvoorbeeld de mogelijkheid om te navigeren door de dynamische CT- en MRI-scans. Het aantal contrastscans bij een MRO zijn de afgelopen jaren toegenomen en horen nu bij de standaard diagnostiek. Navigatie door dynamische studies direct vanuit het PACS is dan een goed en vooral tijdbesparende optie waarvan de JiveX gebruikers kunnen profiteren in versie 5.0.1.

Ook huidige beveiligingsproblemen stonden op de agenda.
Korte tijd voor de klantendag is het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven en Eindhoven patiëntdata verloren. Alphatron heeft gekozen om dit punt op de agenda te zetten. Martijn Schasfoort, Manager Gezondheidsinformatie technologie in het Maxima Medisch Centrum heeft toegelicht dat dit een zeer specifiek geval is. Het dataverlies was het gevolg van een storing in de hardware in combinatie met een betreurenswaardige vergissing van een van de storagebeheerders. Noch JiveX noch enige andere softwaresystemen waren verantwoordelijk voor het verlies van deze gegevens. Integendeel, zowel VISUS als Alphatron hebben direct ondersteuning geboden bij het herstellen van de gegevens.