English

Nieuws   |   27 oktober 2015

Geautoriseerd als Advantech Service Centrum

 

Edgar Roeleven, service en Techniek

 

ESD Protected Area

Alphatron geautoriseerd als Advantech Service Centrum!

Wij zijn trots op het certificaat “geautoriseerd service partner”.  Alphatron werkt conform de nieuwste richtlijnen van het European Service Center van Advantech. Alle ESD trainingen en nieuwste  eisen op het gebied van service procedure’s, voorraadbeheer en registratie zijn met succes afgerond. Hiermee is Alphatron Medical wereldwijd de eerste partner van Advantech die naast distributie als geautoriseerd service centrum een complete en optimale dienstverlening biedt op alle medische Point of Care producten van Advantech!

Alphatron Medical blijft “in motion”.

Niet alleen de Point of Care computers en de AMiS trolleys worden innovatief vernieuwd, ook de afdeling service staat niet stil. Binnen dergelijke medische producten gaat de ontwikkeling van de hardware en de techniek steeds verder. Ze worden energiezuiniger opgebouwd en de fijngevoelige elektronica wordt steeds meer ontwikkeld op lagere interne voedingsspanningen. Bij een reparatie is het risico op schade door elektrostatische ontlading (ESD = electrostatic discharge ofwel Elektrostatische Ontlading) groter geworden. Echter met de juiste middelen en gerichte training is een reparatie goed uitvoerbaar. Voorkomen is beter dan genezen!

Alphatron Medical ziet tijdig het belang van deze ontwikkeling en heeft de eigen technische dienst onder de loep genomen. Waar voorheen onze technicus om de ESD te waarborgen door een  onpraktische ESD polsband “gebonden was aan de tafel”, is er nu door de aanpassing vrijheid van bewegen. De werkbanken zijn aangepast met een frisse blauwe ESD veilig- en geaarde mat. Op de bestaande vloer is eveneens een nieuwe ESD veilige toplaag aangebracht. Ook aan kleding en speciale schoenen is gedacht, alles bedoeld om veilig te werken in de nieuwe ESD veilige zone.

Niet alleen bij de technische dienst zijn aanpassingen doorgevoerd. Bijna nog belangrijker is het trainen van het personeel op ESD veiligheid. Van logistiek medewerker en technici tot planners en administratief personeel, iedereen is zich na de training bewust hoe ESD veilig te handelen.

Voor aanvang van het werk staat technisch personeel binnendienst even op Warmbier’s model PGT120 (Personnel Grounding Tester) om te controleren of we “safe” de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Het ESD veilig werken wordt gecontroleerd door periodieke testen die worden uitgevoerd door een van onze leveranciers. De resultaten van de testen zijn vastgelegd in een ESD certificaat.

Bij binnenkomst van een reparatie wordt ook aandacht geschonken aan desinfectie en uiterlijke staat van een product. Een eerste inspectie wordt tegelijk met de desinfectie uitgevoerd. Als laatste stap in onze servicetraject vindt standaard ook een veiligheidstest met de FLUKE’s ESA620 plaats. Tenslotte wordt het apparaat in een transport veilige verpakking gereed gemaakt voor verzending.

Alphatron Medical doet er alles aan om ook maar de kleinste kans van schade tijdens het reparatietraject uit te sluiten. Uw apparaat is bij ons vernieuwde Service Center in vertrouwde en veilige handen!