English

Nieuws   |   17 januari 2018

FlexDex: Revolutionair chirurgisch instrument voor minimaal invasieve ingrepenAlphatron Surgical introduceert de FlexDex. Dit revolutionaire chirurgische instrument wordt buiten het lichaam aangestuurd en bereikt binnen het lichaam alle graden van vrijheid. Met deze techniek is het mogelijk om nauwkeurig en efficiënt laparoscopisch te hechten. Bij robotgeassisteerde laparoscopische ingrepen wordt deze techniek al gebruikt, maar het is zeer kostbaar en heeft een lange leercurve van operateur en operatieteam.

Robots in de chirurgie zijn populair geworden, omdat het traditionele, minimaal invasieve chirurgisch instrumentarium geen natuurlijke behendigheid biedt. Daarnaast kost het veel tijd om de techniek van bijvoorbeeld het laparoscopisch hechten onder de knie te krijgen. FlexDex, een bedrijf uit Brighton Michigan, heeft een geheel nieuw besturingsmechanisme ontwikkeld voor minimaal invasieve chirurgie die intuïtief is, tactiele feedback geeft, disposable is en geen miljoenen kost. Het is gebaseerd op de technologie genaamd "virtueel centrum" dat de beweging van de pols van de chirurg volledig mechanisch overbrengt via de schacht van het instrument naar de naaldvoerder. Met zowel de cardanische als de draaiende hendel heeft de chirurg alle vrijheid met behoud van de natuurlijke controle over het instrument waarbij laparoscopisch hechten kinderspel wordt.

De voordelen van het FlexDex precisie-instrument voor uw ziekenhuis

Het FlexDex precisie-instrument geeft operateurs een robotische chirurgische func-tionaliteit, zonder de aanschafkosten van een kosten intensieve robot. Het FlexDex systeem heeft geen onderhoudscontract, zoals dat nodig is voor een robot, omdat het een disposable systeem betreft.

De operateurs krijgen een kosteloze training gedurende 3 tot 6 uur waarin alle vaar-digheden geleerd worden. Er hoeft dus niet een heel team van artsen en verpleegkundigen wekenlang getraind te worden tegen hoge kosten, zodat de afwezigheid van het chirurgische team in het ziekenhuis tot een minimum beperkt wordt.Bij het gebruik van FlexDex precisie-instrument kunt u in uw ziekenhuis gewoon de standaard afdekmaterialen en het standaard laparoscopie instrumentarium blijven gebruiken. Door het gebruik van het FlexDex precisie-instrument creëert u een besparing van honderden maar vaak ook duizenden euro’s per ingreep die u niet met de robot uitvoert. Daarnaast kent het FlexDex systeem geen docking tijd zoals bij de robot, waardoor de wisseltijden op uw operatiecomplex tot een minimum beperkt zal blijven. U kunt het FlexDex precisie-instrument op alle operatiekamers inzetten zodat wachtlijsten effectief zo kort mogelijk gehouden worden.

Er zijn talrijke voordelen te noemen voor uw ziekenhuis bij gebruik van het FlexDex precisie-instrument ten opzichte van de robot:

  • Robotische chirurgische functionaliteit zonder hoge aanschafkosten
  • Disposable systeem, geen onderhoudscontract
  • Kosteloze training
  • Korte trainingsduur van 3 tot 6 uur
  • De standaard afdekmaterialen en laparoscopie instrumentarium blijven bruikbaar
  • Grote besparingen per ingreep
  • Geen docking tijd, wisseltijden minimaal
  • Op alle operatiekamers inzetbaar
  • Intuïtieve werking met tactiele feedback
  • Ergonomisch

Verder heeft het systeem voor de operateur een intuïtieve werking met tactiele feedback, dat zonder enige krachtsinspanning ingezet kan worden. Dit maakt laparoscopisch hechten gemakkelijk voor iedere operateur! De ergonomische voordelen van het FlexDex precisie instrument zorgen ervoor, dat de operateur na een dag op de operatiekamer ontspannen naar huis gaat, om de volgende dag uitgerust en zonder klachten van het bewegingsapparaat voor uw patiënten klaar te staan.

Meer weten of een training aanvragen? Bezoek de website van Alphatron Surgical.