English

Nieuws   |   20 oktober 2015

Amphia Ziekenhuis live

 

Amphia Ziekenhuis locatie Molengracht

10 maanden na contractondertekening voor vervanging van het AGFA Impax, is het JiveX PACS op zondag 20 september jl. in gebruik genomen. Na een gedegen voorbereiding is de livegang relatief soepel verlopen en zijn de reacties van het management team en de gebruikers enthousiast!

Nadat op 18 november jl. de officiële handtekeningen waren gezet is Alphatron samen met het Amphia ziekenhuis de huidige workflows in kaart gaan brengen. Op basis van de gestelde wensen en eisen, maar ook de tekortkomingen van de huidige werkwijzen, is tot een ontwerp gekomen met geoptimaliseerde workflows. De optimalisatie is uitstekend gelukt door de toepassing van de IHE standaarden.

Met de komst van het JiveX Radiologie PACS heeft het Amphia Ziekenhuis een Enterprise PACS voor alle medische beeldinformatie van de verschillende afdelingen/specialismen van het ziekenhuis. JiveX is namelijk al in gebruik als zogenaamde PACS II oplossing, in het Amphia Ziekenhuis beter bekend als ZorgPACS. De afdelingen Neurologie, KCHL, Cardiologie, Longgeneeskunde en de Operatie Kamers maakte hier al gebruik van. Nu ook de Radiologie en Nucleaire Geneeskunde hebben gekozen voor JiveX PACS, wordt er verder geïnvesteerd in een naadloze integratie met het EPD. Binnen de Radiologie en Nucleaire Geneeskunde is gekozen voor een workflow, waarbij EPIC Radiant (RIS Module) verantwoordelijk is voor ordering, planning en verslaglegging, terwijl JiveX zorgdraagt voor het beeldmanagement, archivering en het raadplegen van de medische beeldinformatie. Bij de overige afdelingen, zal de workflow gelijkwaardig zijn, waardoor er gesproken kan worden van een Enterprise JiveX PACS met een EPIC-driven workflow.

De radiologen zijn enthousiast over de performance en gebruikersvriendelijkheid en ook in combinatie met de uitgebreide functionaliteiten, zoals MIP/MPR, 3D Volume Rendering en Image Registration. Ook is door Amphia Ziekenhuis de zogenaamde Vessel Analysis module in gebruik genomen, waarmee vernauwingen of uitzakkingen van een bloedvat automatisch en accuraat berekend worden. JiveX zal ook de gehele Mammografie workflow ondersteunen, inclusief de opslag en weergave van de Tomosynthese onderzoeken. Voor livegang is het de migratie specialisten van Alphatron gelukt om alle data uit AGFA Impax beschikbaar te stellen binnen JiveX. De migratie van het archief wordt in de komende maanden versneld om zodoende begin 2016 alle data te hebben overgehaald. Een enorme uitdaging, die de performance van JiveX de komende maanden nog verder zal verhogen.