English

Referenties   |   14 april 2014

AMC over de sedatiekar: Hij is licht, stabiel, gemakkelijk verrijdbaar en compleet

"De kar is compact, gemakkelijk verrijdbaar en goed manoeuvreerbaar. Ik hoor alleen maar positieve berichten van mijn collega's."aldus René van Gaalen, senior anesthesiemedewerker bij AMC.

Al ruim vier jaar werkt het AMC met een sedatiekar van Alphatron. Hun dagelijkse praktijk is nu omgezet in wetgeving. Volgens de nieuwe richtlijnen ‘Procedurele Sedatie en Analgesie buiten de operatiekamer’ moet de benodigde sedatie en analgesie in elk ziekenhuis makkelijk en veilig naar de patiënt gebracht kunnen worden. Speciaal hiervoor heeft Alphatron vier complete modellen van de sedatiekar samengesteld. 

Alphatron Medical Systems heeft al jarenlange ervaring in het samenstellen van trolleys en sedatiekarren voor het gebruik van specifieke toepassingen. Ook bij een toepassing als PSA is het belangrijk dat de apparatuur veilig, hygiënisch en compact wordt opgeborgen, maar toch binnen handbereik blijft. In samenwerking met het AMC en het UMC Groningen hebben we een sedatiekar samengesteld waar zaken als verschillende typen bewakingsmonitoren, een PDMS panel pc, infuuspomp, zuurstoffles en een uitzuigslang een logische plaats hebben gekregen.  

Stabiel en ergonomisch
Voor de sedatiekar is de Pro-cart van ITD als basis gebruikt. ITD staat bekend om haar kaliber, combinatiemogelijkheden en veelzijdigheid. De Pro-cart heeft een zeer stabiele basis en is toch heel gemakkelijk verrijdbaar en goed te manoeuvreren door de vier zwenkwielen. Uitgerust met een scheidingstransformator, 6-weg-stekkerblok, centrale aan- en uitschakelaar en geleidende wielen is de sedatiekar op elektrisch gebied goed uitgerust en medisch veilig. Ook aan het ergonomische aspect is gedacht onder andere door de logische indeling van de trolley, maar ook door de afgeronde hoeken van alle plateaus en ladeblokken.  


 AMC: “Licht, stabiel en heel compleet” In het AMC werken ze al ruim vier jaar naar volle tevredenheid met de sedatiekar van Alphatron. Zo tevreden zelfs, dat ze er inmiddels drie extra hebben aangeschaft. “Allemaal dezelfde, want de kar voldoet prima zoals hij toen ontwikkeld is”, zegt Peter Stoete van het Instrumenteel Bedrijf. “Hij is licht, stabiel, gemakkelijk te verplaatsen en heel compleet.
Ook de ergonomie is goed en de karren zijn zeer robuust. We doen eigenlijk alleen het standaard onderhoud, er gaat weinig kapot. Of ik nog een tip heb voor andere ziekenhuizen? Keep it simple! Wij hebben voor een basic variant gekozen met één overzichtelijke lade waar we alle benodigde materialen in kwijt kunnen. De anesthesiemedewerker ziet in één oogopslag of alles erin zit en kan meteen op pad. Dat scheelt tijd en gedoe.”

Vier modellen
U heeft keuze uit vier verschillende PSA wagens, met houders voor diverse monitoren en met een enkel of dubbel ladenblok. Uiteraard is de sedatiekar uit te breiden met verschillende accessoires zoals een infuusstandaard, gasfleshouder, jobarcokabel of een extra opberglade. Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden. 
Klik hier voor meer informatie over de diverse modellen.